Zati D'hati Fancylicious Cakes

By: amaruszati noor rahim

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 30-Jun-2008 12:19 Email | Share | Bookmark
ZATI DHATI BAKE & DECO CLASS - KE 6


PENGUMUMAN - PRODUK ZATI DHATI AKAN BERADA DI KL PADA 5 JULAI. SESIAPA NAK ORDER PRODUK, SMS ATAU EMAIL SEBELUM KHAMIS INI. HARGA CHOCMOIST TANPA DEKO RM48 - 10". HARGA CHOC MOIST DENGAN KUNTUMAN ROS COKLAT DAN DECO BORDER DARI COKLAT RM 50 - 8".




BAKE & DECO CLASS ZATI DHATI - hubungi email zatidhati2u@yahoo.com.my atau 017-9427033.
Sejuta alasan tidak akan menjadikan kita berjaya tetapi satu langkah bermula akan menjadi penebus cita-cita.

http://zatidhati.blogspot.com _____________________________________________________________________________________


Ketika aku menerima sms daripada mamasya yang pulang dari Brunei bahawa dia telah membeli tiket bas dan akan datang esoknya, aku jadi terkedu sekejab. Apa tidaknya. Aku tersalah melihat kalendar dan tempahan kek yang perlu dideko lapan biji berderet menunggu. Aduhhh! Lincahlah tanganku bekerja menyudahkan tempahan agar kelas mamasya esoknya tidak terganggu. Tiak tidur langsung aku jadinya. Hubby pula mengemas rumah tempat buat kelas dan menginap.
Mamasya membuat pilihan khas - modul basketweave, speacility cake dan cartoon artwork. kalau Samsabariah yang mengambil modul khas pada kelas yang lalu datang jam 10pagi dan pulang jam 11 malam, mamasya menjangkakan akan sampai jam 3 petang. Meminta kelas dibuat hingga ke malam untuk kek dan bersambung esoknya sebiji kek. Mamasya hanya sampai ke Pekan jam lima lebih. Selesai mandi, solat dan minum petang seadanya, aku mulakan kelas untuk mamasya - filling, frosting, trimming, buat piping bag, practise deco atas board, bartoon artwork. Mamasya minta teruskan dengan basketweave meskipun hari telah larut malam. Selesai basketweave sekitar jam 3 pagi. Esoknya kelas bersambung jam 10 , belajar buat bunga untuk memenuhi basketweave dan speceality cake. hem, seperti biasa, orang yang kidal memang sukar sedikit mencari sudut untuk buat bunga ros. Apapun asal ada kehendak semua boleh jadi.
Anda bayangkan - mamasya bertolak dari kelantan, singgah di terengganu. dari Terengganu membuat perjalanan ke Pekan, kemudian menghadiri kelas, selepas kelas perlu pula ke Melaka, kemudian ke Kl dan akhirnya kembali ke Brunei.
Yuk, kita jamu mata dengan hasil kerja mamasya...















ini foto mamasya, terpaksa kutukarkan dan crop hingga jadi begitu sipi. tuan punya badan sms bertalu-talu tak mahu gambarnya disiarkan.


Code:
Quote:
Jom borak:
rani - [Link] - memang lawo apalagi kalau pakai seluar buatan cina

kamalina a.k.a aimi - [Link]- budak nakal tak suka cabaran buat mum, suka cabaran mengawal noozle tika badan bergegar ketawa

lynnhassan lynnhassan@yahoo.com - [Link] - pertama kali dengar orang kata topping kek akak choewy. selama ni orang kata sodap jo...sekarang bila pakar kek nilai, akak dah tahu ianya choewy

thekesumreturn - [Link]- meh le... bila-bila balik bercuti ke, curi waktu turun ke pahang

thekesumreturn - [Link]- tak terbayangkan. selama ni masuk tv baca sajak, tiba-tiba ajar deko pulak. tolongggg

Hanie keklapishanieondline@gmail.com - [Link]- alhamdulillah atas apa yang Allah anugerahkan....

ida isk merpati66@yahoo.com - [Link] - bila kita mahukan sesuatu, serihu alasan bukanlah halangan. Tak gitu, ida?

Ana - [Link]- yup. alhamdulillah atas keinginan dan semangat yang berkobar tuan punya badan

maklang - [Link] -mak lang, turun ke pekan mak lang. Saya dok promosi bandar pekan nih. Ka;lau tak buat kelas, payah orang nak turun sini.

aima rizaima@yahoo.com - [Link]- siap mental dan fizikal, jumpa 17 nanti. Cikgu dah sedia akar rotan nih

mamasya - [Link]- praktis makes perfect.

Noor Rikha rikha_mie@yahoo.com - bukan kerana saya tapi kerana kehendak dan azam pelajar2 tu kuat dan ampuh

zaitgha zaitgha@gmail.com - [Link]- warna brown chefmaster - warna bakul tu. Gembira dapat bertemu zai hari tu. ekau macam cino... sampai si rikha tanya cina ke tu

aishah@ummiaqil - [Link]- tak apa, kumpul keinginan banyak2 dulu sampai akak dapat buat beberapa bunga baru lagi

lynnhassan lynnhassan@yahoo.com - [Link]- amboi, lynn, promo jangan tak promo

the kesum return - [Link]- ct, akak ni sedang promo bumi kelahiran...promo pekan... kena student turun sini hehehe

Hajar - [Link]- saling beri komitmen, itu yang utama

chepah chepah75@yahoo.com - [Link]- hang kena tunggu badan hang kuat dulu, baru boleh ambik kelas... almaklumle bila masuk sarang lelama...

mamasya - [Link]- dah tengok.... teruskan mendeko.

Daalia lea1207@yahoo.com - [Link]- baru belajar sejam, dah nak kena lempang ekkk... kalau dua hari, tak tahulah ekkk

rinzura rinz_zura@yahoo.com - [Link]- meh le datang, dialu-alukan. kita kena perbanyakkan agen produk halal. amin, amin yarabbal'alamin atas doa yang kaukirimkan.

zira - [Link]- gitu le adanya hidup kita ni... dalam kecanggihan, pasti ada juga masalah yang menjerat

ita - [Link]- belajar buat bunga ros kat kelas zati dhati pulak. untunglah lea yang dok sebelah akak masa kat kelas lynn... hampir2 nak kena titik jari...

jasmeen - [Link] - mamasya memang pemalu sampai hubby akak cakap, mamasya tu pemalu, tapi hubby dia peramah habis meh le turun pekan yang jauh dari kl nih... 4 jam je, bukannya jauh macam nak ke negeri cina

Cek de sam - [Link]- jawapan hanya ada dalam dirimu...




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net