Zati D'hati Fancylicious Cakes

By: amaruszati noor rahim

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 8-Jun-2008 09:41 Email | Share | Bookmark
CUTI DI INDAH PULAU KAPAS DAN MENCARI PAKA RIVER CAMP

Kami jarang berkumpul sekeluarga kerana masing-masing mencari jurusan sendiri. Cuti sekolah kami dapat berkumpul bersama tetapi selalunya waktuku penuih untuk memenuhi tempahan kek. Aku mengambil keputusan menerima cadangan sahabatku, Cikgu Norhayati - bercuti di Duta Pury Resort, Pulau Kapas. Sebelum pergi, aku menyiapkan 12 biji kek tempahan dan puluhan stock choc moist. Jauh di sudut hati ada rasa terkilan kerana Qayyum tidak bersama kami. Anak sulungku itu berkata lewat gagang telefon, " bukan tak nak pergi, nak... tapi masa akan habis untuk pergi dan balik. Dua hari pergi balik buat badan letih saja. 6 bulan ni nak tumpu pada belajar je."
Yuk... jamu mata dengan aktiviti di indah Pulau Kapas...


















3 hari dua malam di Pulau Kapas, kami berangkat pulang. Sempat kami singgah di Paka, mencari Paka River Camp kepunyaan Kiwi, teman yang pernah menempah kek khas untuk meraikan ekspedisi kayaknya. Paka River Camp ini sungguh luas, tenang. Dengan balai besar, kawasan untuk berkhemah, tandas dan bilik air yang terjaga rapi, puluhan canoe dan bot disamping tenaga jurulatih ekspedisi untuk jungle tracking, mendaki dan merentas sungai, harga pakejnya berbaloi untuk sesuatu kumpulan. Kelihatan begitu semulajadi - kawasan yang jauh dari kekacauan kota, jauh ke dalam dari simpang masuk ke Kampung Durian Mentangau. Jangan cari kerusi moden di sni. Yang menunggu untuk sessi kuliah dan [erbincangan adalah bangku batang nibung. Yuk, jamu mata dengan rakaman foto di Paka River Camp.







Kami menghambat waktu untuk pulang. Namun sempat berbual dengan Kiwi, bertanya dan mendengar wawasannya. Pasti saja camp ini untuk diusahakan sepenuhnya setelah dia bersara.
Meninggalkan Paka River Camp, kami singgah di Dyzi Cafe hak milik Samsaba Ebnterprise. Siapa Samsaba? Dia adalah tauke kedai dobi, kedai kek, kedai makan dan punya tapak futsal untuk disewakan di Kerteh. Dia pernah datang belajar mendeko denganku. Foto-foto kelas deko Samsasba akan dimasukkan ke dalam entry-enty akan datang. InsyaAllah.
Dari Kerteh, kami ke Alor ara. Hubby berkata, "adventurenya kita. Dari merentas laut, kita masuk ke hujung kampung berjalan tanah merah. Balik ke Pekan, hantar anak, lepas tu masuk hutan batu."
Ya... selepas menghantar Amsyar dan 'Alim pulang, kami terus bergerak ke Kuala Lumpur, berkejar untuk aktiviti keesokannya.


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net