Zati D'hati Fancylicious Cakes

By: amaruszati noor rahim

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 28-Apr-2008 03:18 Email | Share | Bookmark
PROMOSI MEI DAN HASIL KELAS BAKE & DECO 2

sakitnya hati buat update untuk kali ini. entah berapa kali internet buat hal. nak menulis pun dah tak ada mood. asyik tersangkut saja gara-gara server lembab. yuk jamu mata dengan promosi bulan mei.

kupilih merah kerana cinta ibu mendiami hatiku
kupilih putih kerana sucinya hati ibu memintal kasih
















Maklumat promosi- aku copy paste dari blospot aku saja. Malas nak buat dalam versi Bahasa Melayu. Putus angin kerana server internet yang mencabar kesabaran. Promo ini hanya untuk orang Pekan, Kuantan, Cini, Muadzam. Orang Kemaman kalau berminat, kenalah pick up di Kuantan.

SPECIAL PROMOTION FOR MOTHER’S DAY


Cupcakes with swirl buttercream & gumpaste’s art
Also available for teacher’s day ( just change the wording)

Pakej A: 25 pcs/box for RM 50

Pakej B: RM 45
16 pcs Cupcakes In Bamboo Tray

Pakej C: RM 55
16 pcs Cupcakes In Bamboo Tray With Crystal Flowers

Pakej D: RM 25
6 Cupcakes in Bamboo Basket

Pakej E – RM 30
11 cupcakes in Cute PVC

Pakej F – RM 40
16 cupcakes in Cute PVC

Pakej F1 – RM 7
3 cupcakes/pack


Add more if u want..
RM5 to include mother’s day card
RM 7 to include musical mother’s day card.
RM10 to include 1 stem of fresh rose.
RM 50 to include ½ dosen /bouquet fresh roses.


Flavours for cupcake:
Vanilla, pandan, orange.

Flavours for buttercream:
Vanila, coconut, orange

Special Choice:
Choc Moist Cupcake with Ganache
RM 2.20 each

Please state cupcakes flavour & buttercream & package type
upon ordering.
Please place ur order 4 days ealier for small order.
Make ur order 7 days earlier for a big order.
Order will be close on 7th May.
Hurry up! Email me – zatidhati2u@yahoo.com.my or zatidhati@gmail.com
Hp: 017-9427033 R: 09-4222329
Self pick up either at Tunas Manja Pekan or Kuantan Parade Kuantan.
Delivery charge:
Pekan – free of charge
Kuantan – RM15 (minimum order RM 50).

Ni nak cerita fasal kelas bake & deko 2
student kali ini Elianas dan wardah. Elianas ni pastilah teman-teman dah kenalkan. Wardah pula masih zero dalam dekorasi kek. Tak pernah pegang noozle.

Bagi yang dah menjadi studentku, tentulah mereka maklum tentang tenaga dan masa yang aku peruntukkan untuk kelas bake & deco. Kalau kelas di BWY atau bagus boleh berhenti menapti jadual, kelas dengan Zati Dhati tidak akan sebegitu. selagi student tidak dapat buat yang terbaik, kelas akan berlarutan hingga ke malam.
Ada yang telefon bertanya, "lukisan kartun tu siapa buat. Zati buat ke?"
Hohoho... hallo! tentulah student yang buat. Bukankah mereka yang belajar. Selain memberi panduan bagaimana membuat teknik cartoon art work, aku juga memberi panduan bagaiaman untuk touch up lukisan yang terhasil. Tetapi tanyalah student2 ini berapa lama masa mereka perlu peruntukkan untuk menghasilkan lukisan masing-masing dalam keadaan terkial-kial.
Kelas yang paling sulit adalah kelas membuat bunga. aku terpaksa menerima hakikat bahawa bunga ros, bunga raya, apa saja yang dinamakan bunga, banyak jenis dan bntuknya. Begitulah hakikat dalam mendeko. Aku belajar menerioma bahawa bunga dari tangan Atak akan sama dengan bunga dari tangan si B. Bukan sekali dua aku menegur, "bunga apa yang kau buat tu. tercolot-colot. Kelopak melorot macam bunga kantan. Buat semula!" apapun, kita tidak boleh berharap bunga yang sempurna pada peringkat awal.
Belajar dari kesilapan, buat pembetulan, cari teknik yang betul. Pengalaman belajar dengan teacher Beth, meskipun tidak banyak corak yang aku dapat tetapi cara Beth yang teliti dan sentiasa mahukan aku membuat correction menjadi guide apabila aku mendeko sendirian di rumah.
Bagiku dalam kita bergurau sambil belajar untuk melepaskan lelah dan tekanan mengejar masa, ketegasan adalah penting untuk merekrut pendeko. Wardah seorang Kidal tetapi pengalaman bersama Kak Siti pada kelas 1 yang lalu banyak membantu aku memberi wardah tunjuk ajar. selain daripada seorang yang tidak pernah pegang noozle, Wardah juga mengidap asma, bergantung pada steroid. Ada ketikanya aku perlu menimbang tara agar wardah tidak terlalu penat. Namun begitu semangat dan keinginan wardah kuat. Barangkali diwarisi daripada orang tuanya yang cacat penglihatan, menganyam bakul dan menjadi pemuzik jalanan tetapi begitu wibawa hingga sepuluh anaknya didik menjadi orang berjaya. Wadduh! Kagumku utuh untuk orang tua wardah. sering aku katakan ke[ada Wardah - kalau ayah kau boleh buat, engkau tentu lagi boleh."
Elianas terpaksa membuat pembetulan basket weave tiga kali. Bila saja sakit mata memandang, maka pembetulan perlu dibuat. Buat semula, kataku, buat malu je bawak balik ke penang tengok hasil kerja yang macam ni. buat cantik2 biar orang berbangga tengok kau bawak balik kek.
Hem... ramai yang tidak menyangka Elianas hanya datang dengan bas. Tujuh biji keknya dibawa balik dengan bas. aku pack elok-elok dalam kotak tebal dan besar. Hem, ada pula yang Elianas jual kat sana.
mari jamu mata dengan foto-foto ini - foto hasil kerja elianas dan wardah.















View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net