Zati D'hati Fancylicious Cakes

By: amaruszati noor rahim

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 3-Apr-2008 02:27 Email | Share | Bookmark
KIWI PAKA RIVER MAN

Aku mengenali Goh Khee Wei (mesranya Kiwi) melalui WAYN. site untuk mencari kenalan. Istimewanya WAYN kerana kita mendapat tahu siapa yang akan travel ke lokasi kita. Kiwi anak kelahiran Terengganu, kini tinggal di Singapura. Bertugas sebagai Inflight Supervisor dengan Singapore Airlines, tak hairan dalam emel-emailnya sekejab dia di negara ini, sekejab di negara itu.
Seorang yang suka pada adventure kayak, Kiwi punya group Paka River Camp, ada site camp sendiri. Kami beremel beberapa kali sebelum dia memulakan ekspedisi kayak bersama kumpulannya. Aku terkilan beberapa hal ketika Kiwi minta carikan penginapan. Semua penginapan penuh kerana pertandingan polo di padang polo, pekan. Mencari van untuk Kiwi juga gagal kerana Kiwi perlukan khidmat van dan driver sekaligus. Di Pekan, hanya ada van sewa. Tidak ada pemandu sewa.Hajat hendak bertemu sambil potong kek meraikan kejayaan ekspedisi juga tidak kesampaian kerana grup berkayak itu sampai pada tengahari Jumaat, semua kedai makan tutup. Tidak dapatlah aku bertemu Kiwi untuk berbual panjang.
Akhirnya aku bersama hubby menghantar kek ini ke Perikanan Kuala Pahang tempat grup kayak itu mendarat. Pertemuan tidak sampai lima minit kerana aku perlu menghantar hubby ke Kuantan (hubby perlu ke Kuala Berang untuk tugasan luar).; Hubby yang dulunya pernah menjadi jurulatih kayak kebangsaan mula teringat zaman mudanya dulu. Kesibukan kini yang membuat banyak minat menjadi terbatas. Pertemuan aku dan Kiwi hanya sebentar tetapi aku menyenanginya, mesra dan baik hati.
Larut malam, Kiwi sms - the cake is beautiful n tasty. Thank you. My friends went gopgoogaga.will send the photos 2 u once back. Aku membalas kerana ingin tahu apa jadi pada replika kayakku. Apakah ia terjun dari lautan whipping cream dan piping jelly dek kerana perjalanan jauh?
Pagi esoknyaKiwi sms lagi - cantik canoe tu. Tengah jalan dari Kuantan ke Singapore.



Ini foto kek yang kurakam sebelum hantar kepada Kiwi. Di bawah replika kayak, aku letakkan plastik keras kerana bimbang whipping cream akan merubah keutuhan kayak. Tengok dayung tu... sehari sebelum hantar, anak saudaraku menyangka replika itu mainan. Dayung patah oleh sentuhan tangannya. Cepat-cepat aku membuiat dayung baru sambil berdoa agar ia kering sempurna. Idea buat kayak ini adalah idea misliha, idea buat air guna piping jelly ini adalah idea elianas. Aku menggabungkan kedua-dua idea ini kerana jika menggunakan whipping kering semata-mata untuk air, warnanya tidak akan berkilat. Bertanya pada orang yang lebih arif mahupun bertanya pada orang baru bukanlah satu kesalahan kerana setiap orang ada idea yang boleh membantu. Terima kasih mis dan elianas. Pada bordernya, aku hias dengan whipping cream membentuk gerak ombak. Replika itu cepat-cepat kukeluarkan semula setelah merakamkan fotonya.





Lihat pula foto di bawah. Kiwi dengan kek. Kedudukan replica berubah kerana hubby yang meletakkannya semula ketika mahu deliver. aku meletakkan dalam posisi menuju pantai. Hubby membuatnya meninggalkan pantai. Melihat foto kiriman Kiwi, hati terasa lega kerana ombak whipping cream itu masih stabil. Kayak juga tidak terjun dari lautan whiping cream dan piping jelly.


Kiwi mengirim emel - Hi, Zati! Please check out what Moira’s message to you.
Connect to her message to you on the link below.
Moira is from Penang .
http://pakariverman.multiply.com/photos/album/18/PAHANG_RIVER_EXPEDITION#20


Apa yang Moira tulis?
Hi Zati,
Thank you very much for a beautiful cake!
When we saw that cake, we knew we were back in civilisation.

sesiapa yang suka pada alam semulajadi dan adventure, bolehlah kunjungi website kiwi. http://pakariverman.multiply.com/. ada terasa nak beradventure juga, bolehlah join grup paka rivercamp ni. Macam-macam kiwi buat. kerja amal pun ada,
Terima kasih Kiwi. Senang hati dapat bersahabat denganmu.




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net