Zati D'hati Fancylicious Cakes

By: amaruszati noor rahim

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 2-Jan-2008 01:28 Email | Share | Bookmark
KERJA DI HARI PERTAMA 08 SAAT HATI KERINDUAN

 
 
 
 
 
 
Catatan pada 1 januari 2008

Celik saja mata, teringat tarikh ini tarikh yang penting dalam hidupku. Pada tarikh inilah aku melahirkan Muhammad Hafid @ Qayyum tanpa hubby di sisi kerana hubby menyambung KPLI selepas dapat ijazah. Membesarkannya memberi banyak pengalaman.
Lebih ke arah kemahiran, Qayyum kini jauh dariku kerana bekerja sambil belajar. Pagi tahun baru, aku terkilan kerana tidak dapat meraikan birthdaynya. Cuma kami anak beranak menyanyikan Happy Birthday di gagang telefon untuknya. Sebenanya aku teringin sangat hendak meraikan harijadinya dengan kek yang kudeko sendiri. Tahun-tahun dulu, aku tidak pernah terfikir untuk mendeko. Hanya beli kek di kedai kerana dah muak dengan simple choc moist, nak deko choc moist pada tahun dulu- memang tak pernah tergerak hati mendeko. Sebelum meninggalkan Qayum di KL, aku bisikkan padanya, "nanti umi buatkan surprise cake untuk Qayyum tapi lambatlah . Awal tahun, umi nak urus adik-adik sekolah, payah nak ke KL."
Selamat Ulang Tahun Kelahiran, Qayyum. Engkaulah harapan kami untuk menjadi model kejayaan buat adik-adik. Semoga Allah membuka pintu-pintu kejayaan, menjauhkan dari segala musibah dan kemungkaran, melorongkan hatimu ke arah kebaikan.



Tidak dapat mendeko kek untuk Qayyum yang kurindu-rindu, aku mendeko kek hantaran pertunangan untuk Suriati Azhar. MUlanya diberitahu warna tema hantarannya adalah silver. Aku garu kepala juga. 1 bahagian biru campur 1 bahagian hitam akan dapat silver tapi cantikkah gabungan tu. Setelah melihat contoh warna yang digabungkan dengan warna silver itu, senanglah hatiku sedikit. Warna asas kek ini menggunakan warna yang digabungkan pada kotak gubahan hantaran. Sedikit riben silver, gula manik silver aku selitkan. Seekor rerama silver sudah pasti tidak ketinggalan. Inilah rakaman kerja di hari pertama tahun 2008. Yuk! Jamu mata dong...







[quote][code] jom sembang

rani - [Link]- lapanbelas tahu bersama , tiba-tiba jauh dari mata...

Lee Lin - [Link] - handsome ka? itu foto masa usia 15. foto sekarang ni lagi handsome, itu yang letak gambo lama tu... he he he...sebenarnya foto baru tak ada...foto tengah tido ada le.

chepah chepah75@yahoo.com - [Link]- uminya tak awet la... tak ada baject nak beli ubat pengawet, semua barang naik harga.

sukahati- opps! sapa kata tak nak nulis dah... masih menulis... banyak kepada skrip drama kerana wangnya segera. ada lagi novel selepas itu tetapi mungkin 'sukahati' terlepas pandang kerana banyaknya novel di pasaran sekarang

shila- tq kerana masih mengingati zek dan fika. ada novel lain selepas itu. Bila sena Kembali Berbunga 2. Sindiket Pengemis Cilik. Hidayah Si Gadis Cilik. Kompilasi Kasih Sedingin Salju. Sekarang tengah buat novel, judul belum ada lagi.

anna - [Link]- terima kasih doa anna untuk sulung akak. anna akan semakin lembut tangan hari ke hari

Ouled Kenitra - [Link]- yalah, dah ada anak bujang tapi ibunya masih periang macam orang bujang gak ... he he he

zuhri - [Link] itulah istimewanya ibu, zuhri...

Nur - [Link]- terimakasih untuk doamu buat akak, qayyum, keluarga dan bisnes. insyaAllah, nur pun akan hasilkan yang lebih hebat dari akak nanti

MaDiHa - [Link]- nak beritahu ni, akak sebelum design kek, tak pernah fikir nak buat deko apa. bila dok je depan kek dan butytercream, belasah aje. nasib baik le menjadi

yong~ibu chempaka - [Link]- happy new year juga yong... harap masa depan kita cerah beribu bintang

ct - [Link]- alhamdulillah, semoga amanah Allah ini akan membesar jadi insan berguna di dunia dan akhirat

<< jeff >> - [Link]- terima kasih, jeff. doa untuk anda juga.

maklang_06@yahoo.com - [Link]- gambo kat bawah yang mana satu mak lang? yang paling kecik atau yang paling tua? ha ha ha.... kita ni yang pertengahan di antara yang muda dan yang tua.

rawcanvas - [Link]- yang tergaru-garu, kita tunjukkan jalan di mana hendak dicari ubatnya, jangan diberikan ubatnya, tunjuk jalan yang betul ke farmasi, bukan tunjuk jalan ke kedai kopi... amacam?

Hajar - [Link] Tq, jar...semoga doamu diterima Allah

masriyah - [Link]- tq masriyah

Daalia lea1207@yahoo.com - [Link] - sukar nak cakap kerana keriuhan terasa kurang.

ummiNurin::mieza - [Link]- itu petanda sikit lagi dapat menantulah ni

shema - tak sempat nak promo anak teruna kat shema tu hari... he he he

lynnhassan lynnhassan@yahoo.com - [Link]- permintaan pelanggan tu selalu jadi cabaran dan galakankan, lynn

Misliha misscreativecakes@yahoo.com - [Link]- tq kerana dulu miss sanggup berkongsi apa yang tahu

zanaz - [Link] - hanya cuba-cuba untuk menambah cabang seni, zanaz.

Ana - [Link]- berguru? insyaAllah...akan tiba harinya jika diizikan Allah

Linda@anna kaori.cake@yahoo.com - [Link]- perfect ke? kerjanya tak semudah yang dilihat


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net