Zati D'hati Fancylicious Cakes

By: amaruszati noor rahim

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 7-Dec-2007 04:59 Email | Share | Bookmark

ACARA membelah mozek untuk pemasangan kabinet membuatkan debu berkepul-kepul. Aku terpaksa menunda kerja-keja memasak dan mendeco kek setelah mengambil kira aspek kebersihan, kesihatan dan keselesaan bekerja.
Menjelang petang barulah dapat mendeko kek. Kek chocolate moist berganache dengan taburan bubble rice, difrosting nipis dengan orange buttercream untuk cartoon artwork. Turut memeriahkan kek master itu adalah lapan biji cupcake.
Entry hari ini tidak dapat ditulis banyak kerena aku perlu membakar dan mendeko tiga biji di samping menyiapkan limapuluh choc moist sebagai stok sebelum berangkat ke KL esok untuk sesi penambahan ilmu. Entry akan datang, aku akan menghadiahkan sejarah opera kek beserta resepinya juga. Aku pasti ramai tidak akan rasa rugi mencuba Kek Opera pada gigitan pertama.
Untuk add comment teman-teman pengunjung, akan kujawab nanti. Maafkan kerana tidak punya kesempatan bersembang untuk dua tiga hari ini.








[code][quote]
norz - [Link] kak, kau sumber inspirasiku.... apa yang kita bincangkan di selayang mall tu harap akan terhasil...doakan

lynnhassan lynnhassan@yahoo.com - [Link] - tq for your class... akak mencari ilmu tak kira dari siapa...banyak tipsmu yang berguna

aishah@ummiaqil - [Link] - aha...buatlah untuk aqil

boxhousestudio boxhousestudio@gmail.com - [Link] sikit lagi jadi anak murid lynnhassan kan...mesti lebih hebat nanti kak tun ku ini...

ct - [Link] - akak tak ada resepi piping gel home made punya... tak sempat nak pergi link ct, akak di cc sekarang dengan anak-anak

Ana - [Link] - dah jumpa....

hajar - [Link] - tq, jar.... akak nak buat lebih cantik lagi tapi tangann selalu saja sengkol.

zakiah z - [Link] - tq tinggalkan jejak zakiah. harap perkongsian pengalaman bermanfaat untuk kita semua

mamasya - [Link]- wah! pas ni mamasya buat elmo la pulak...anak-anak mesti bangga dengan mamasya...

MaDiHa - [Link]- alahai, madiha...dapur rumah kampung, apalah sangat... tupun puas kukumpul duit kek nak dapatkan kitchen kabinet tuh...alhamdulillah

boxhousestudio boxhousestudio@gmail.com.my - [Link] pandai atau tidak, selahi kita ada keinginan dan kesedaran, kita akan terus belajar kan, kak... akak tentu akan jadi pendeko kek yang hebat nanti.

aishah@ummiaqil - [Link] tengah banjir, aishah...sebab tu payah nak balas komen...line internet timbul tenggelam musim ni..

hellikonia - [Link] - terlalu banyak dapur fp sampai tersesat atau terlepas kan? saya pun selalu macam tu, yat. tu tanda dapur-dapur fp ni meriah. wah, yat...kita makan choc cheesecake awak...soddddap..

Noni black_3307@yahoo.com.my - awat lama tak datang? tak sihat? rehat-rehatkan diri.

Lijas si_kura@yahoo.com - [Link]- wah, hebatlah kau...dah ada fp , pas tu buat blog pulak...kaju je ya.. bagus!
kak..

shariza mamanurin2002@yahoo.com - kek yang mana ni? alahai sayang, akak dok di pekan. order di kl hanya akak terima pada date akak ke kl.

nabialishad - [Link]- intan dok belakang selayang mall? ada reseki kita jumpa tapi kena order kek beso... ha ha ha...nak order makjun, makjun banyak lagi, maklumle baru habis pantang.

eLLieZ de`HearT - [Link] kalau akak p kl, akak beritahu...order yang beso jangan yang kecik...badan elliez tak besar, tak ngapa makan choc cake banyak-banyak...jealous tengok badan u...

rosyatimah- alahai, kesiannya merindu.

suka deco - tq meskipun jadi silent reader selama ni. kelas? insyaAllah, tahun depan, agak-agak cuaca pulih sepenuhnya.

Teacher Beth from Beths Creation beth@bethscreations.net - teacher, i'm glad to see u here. so happy. tqvm.
envy - [Link] - semoga usahamu mendapat ganjaran yang besar

anna - [Link] - terimakasih tinggal jejak. resepi kek opera dah kusertakan. selamat mencuba. anak akak pun dah merengek minta kek opera tapi musim banjir, telur tak dak nak buatkannya

mamazieza - warna-warna bright ni meriah sikit... nak buat kerja pun rasa meriah je.







View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net