Zati D'hati Fancylicious Cakes

By: amaruszati noor rahim

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 21-Nov-2007 14:16 Email | Share | Bookmark



Memandangkan jarak Shah Alam ke Pekan adalah jauh, kata putus kek ditempah di Pekan saja. Tambahan pula, Suhaili dan Riani sepakat tidak mahukan kek fondant mahupun hiasan royal aising.
Ini adalah hantaran pengantin lelaki, Suhaili untuk Riani.
Kek ini aku hias dengan riangnya kerana ibu saudaraku dari Kesang Laut, Muar datang danb tidur di rumahku semata-mata hendak mencari ilmu mendeko kek. Emak membebel kerana adik bongsunya itu tidak tidur di rumahnya.
Mak Ucu Aini dalam ketawa menjawab, "Bermalam di rumah engkau aku dapat tahi mata je, lebih baik bermalam kat rumah zati, boleh belajar deco kek."
Ho ho ho, aku sendiri masih dalam peringkat belajar, Mak Ucu.
Ketika aku menukar cornelli lace kepada huruf s, Mak Ucu menjawab, "Wah! INi kalau Pak Cik Man kau tengok, dia tentu kata - wah, orang deko kek asyik ingat nama Sulaiman je ni... beratur huruf S." Kami sama-sama ketawa.
Pagi esoknya, ketika Pak Cik Man, suami Mak Ucu melihat kek ini, aku mengusik, "Pak Cik, tengoklah kek ni, dok ingat kat pak cik tengah tidur, saya tulis huruf S terbaring."
"Eh! Apasal huruf S kau pergi baring-baring lak?"
"Tu tanda Sulaiman sedang tidur." Aku senyum mengusik
Ketawa kami bertiga pecah berderai di dapur.
"Eh! Cupcake semalam ada lagi tak?" Pandangan Pak Cik Man liar merayap ke atas meja.
"Kek saemalam? Oo, ada." Aku teringat Red Velvet Cake yang cukup moist itu.
"Kasi Mak Ucu resepi, Pak Cik kau suka betul nampaknya kek tu."
Aku akan berkongsi resepi Red Velvet Cake dengan sahabat-sahabat fp pada entry akan datang.





[quote] jom sembang
boxhousestudio boxhousestudio@gmail.com - [Link] homestay? nanti kita buatkan challet kat rumah kita... rumah saya rumah kampung kak tun, dah nak roboh..

<< jeff >> - [Link] terima kasih, jeff kerana datang ke sini dan meninggalkan jejak

chepah chepah75@yahoo.com - [Link] banyak emel minta buat kelas tapi ilmu akak cetek lagi nih...

along2929 - terimakasih kerana datang ke sini meskipun tak meninggalkan jejak. di sini saya berkongsi apa yang tahu. pertanyaan boleh diemelkan.

ummi@aqil sh.shada@yahoo.com - [Link] - rumah tak ada jalan masuk. musim hujan, berlecak paras betis. tunggu jalan ada,

nabialishad - [Link] check ur mailbox

zura zura1827@yahoo.com - [Link] terima kasih zura kerana meninggalkan jejak dan bagus komen zura. akak tak selitkan bunga putih sebab akak gandingkan dengan warna hijau ala daun kering. kalau akak masukkan putih, akak kena masukkan hijau terang. Bila akak pilih hijau ala daun kering, maka akak kena gandingkan dengan oren buruk-oren bunga musim luruh.

mamasya - [Link] - itu kek yang dideco dalam keadaan tergesa-gesa - 5 biji kek deco dalam sehari di samping berkejar memasak untuk kenduri mak ayah nak ke Mekah... kek yang dikeluarkan dari chiller tak sempat keluar segala lembapannya, sebab tu ada lebihan lembapan yang menitis ke warna oren... ishh!

hajar - [Link] resepi Red Velvet Cake dah ada dalam entry terbaru tapi tanpa si pinggu . selamat mencuba


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net