Zati D'hati Fancylicious Cakes

By: amaruszati noor rahim

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 16-Nov-2007 08:53 Email | Share | Bookmark
cup cake untuk shahira safni

SET GET WELL SOON (CARROT CUP CAKE WITH CREEM CHEESE FROSTING)
CHOC MOIST WITH CHOCLATE TOPPING
SWEET FLOWERS

[img]

Sebelum ini tidak pernah terima tempahan cupcake. Cupcake yang ada dalam entry lalu hanya kujual di bazar Pekan Fest. Hati ini teringin benar jika ada pelanggan menempah cupcake. Hati teruja benar melihat cupcake teman-teman fp dan bloger. Budaya orang di sini masih menyambut harijadi dengan acara memotong kek. Menyambut birthday dengan cupcake? Ada yang bertanya begitu. Itu belum lagi diwarwarkan tentang fondant cupcake. Hajat hendak mencuba cupcake terkabul juga apabila Kak Ana dari Muzium Tokoh Kuantan membuat tempahan untuk harilahir anaknya.

Untuk Shahira Safni, Kak Ana menempah carrot cupcake dengan cheesecreem frosting dan chocolate moist dengan topping chocolate. Hati terlalu ingin tahu maklumbalas pelanggan. Lebih kurang sejam kek keluar daripada rumah, telefon berdering. Bukan Kak Ana yang telefon tetapi staff Muzium Tokoh yang lain menelefonku menyatakan hati terpaut pada cupcake. Rugi harijadi anaknya sudah berlalu, katanya tetapi memberitahu hajat untuk menempah kek untuk harijadi anaknya yang lain.Dia juga meminta aku membuat pakej pot luck supaya senang pelanggan membuat tempahan untuk majlis-majlis tertentu. InsyaAllah, akan kuusahakan.
"Zati, anak Kak Ana happy sangat dapat cupcake, berbeza dari birthday dulu-dulu." Suara Kak Ana ceria. Pada awal membuat tempahan dia menyatakan kerisauannya kerana selama ini birthday anaknya diuruskan oleh suaminya tetapi kini suaminya bertugas jauh. Bimbang dia tidak dapat mengambil hati anak pada birthday kali ini. "Anak akak kirim salam, dia minat karya Zati."
O, o! Kak Ana tahu ke aku menulis? "Anak Kak Ana terkejut tengok nama pada bisnes kad zati tu, sama macam nama pada novel Sindiket Pengemis Cilik yang dia suruh akak beli."
Aku senyum senang hati. "Kalau datang Kuantan, datang jumpa Kak Ana. Kak Ana nak kenal sangat Zati. Anak pesan suruh sign novel dia. Budak-budak di Muzium ni senang hati bila tahu Zati ambil tempahan kek."
Aku mahu tergelak ada, mengutuk diri sendiri pun ada. Hampir enam tahun aku sering membuat projek dengan Lembaga Muzium Negeri Pahang, tetapi orang tak tahu aku mendeco kek. Nampak sangat aku ni tak pandai marketing. Mana-mana teman fp yang sudi berkongsi marketing, silakan berkongsi pengalaman. Anak badak di luar pagar; aku budak baru belajar. ehemmm!

(SET GET WELL SOON AKU HADIAHKAN KEPADA SAHABATKU NORHAYATI. KATA HUBBY YANG MENGHANTAR KEK ITU UNTUK YATI DI WAD 8 HTAA, KUANTAN, YATI MENJERIT GEMBIRA MEMBUKA KOTAK CUPCAKE. DIA MENJILAT-JILAT FROSTING KEK ITU KERANA SAYANG NAK MAKAN. YATI MENGHUBUNGIKU LEWAT HP, "BERTUAH BETUL ENGKAU, HANTAR CUPCAKE PADA HARI AKU KENA MAKAN JULAP. AKU KENA KOSONGKAN PERUT, ESOK NAK OPERATION TAPI AKU TAK KIRA, AKU NAK BELASAH JUGA." SORRY, YATI. AKU TAK TAHU TARIKH SEBENAR KAU OPERATION. )

[quote] jom sembang:
Salam
erna - [Link] hem, terimakasih kerana berkunjung ke sini. bahasa? kita perlu menatang keindahan bahasa kerana ia khazanah bangsa.

Noor Rikha bt Amran rikha_mie@yahoo.com - tak mengapa senyap, kak rikha. dah agak mesti kak rikha sibuk. souffle cup tu beli di kedai bakewell kuantan, harganya rm 37 kalau tidak salah untuk 250 biji, yang ada hanya saiz m. selalunya saya beli di kl.

syahira safni natsume_acedemy@yahoo.com - hai sayang, happy birthday. alhamdulillah, ira dan rakan-rakan menyukainya, abah pun suka. mak ira cakap, ira suka menulis. keep it up, sayang, terus mencuba. bukan semua orang dianugerahkan bakat istimewa.
Zati....

mamazieza - alahai, mama, ni deco tanpa guru. main pusing-pusing je...

mamasya - [Link]- terima kasih atas cadangan. akak memang sedang design flyer. mamasyha, pejamkan matamu...dan nah aku di depanmu, membawa cupcake dan cream cheese frosting

lynnhassan lynnhassan@yahoo.com - [Link]- tq lynn, sedang mencuba dan memperbaiki. cubaan pertama tu disenangi dan ada order menyusul, alhamdulillah

ida, kuantan - pekan ieder_immi@yahoo.com.my - [Link] kau pun salah sorang yang tak tahu akak ni ambik tempahan deko kek ek...tq kerana jadi pelanggan tetap horlick moist zati d'hati


kamalina - [Link] tak apa, semua orang bermula dengan fail. tapi kena terus cuba jangan jemu... akak tahu kam boleh buat anak-anak bangga dengan kam. cayalahhh
View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net