Zati D'hati Fancylicious Cakes

By: amaruszati noor rahim

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 3-Sep-2007 08:45 Email | Share | Bookmark
ORDER DARIPADA SHEMA


Suatu tengahari, Shema menelefonku." Saya dari KL nak order kek dua tingkat."
"Ish! Jauh tu." Gumam saya. Hati kecil pantas teringatkan Kak Mis. Biar dia order dengan Kak Mis, jauh aku nak hantar.
"Tak. Saya nak order untuk kahwin sepupu saya di Pekan."
Sebaris kata-kata Shima itu membuatkan aku setuju menerima tempahan. Shema mahukan off-white dengan bunga segar. Majlis perkahwinannya pada 1 September, sama harinya dengan perkahwinan Nor Indra. Bunga-bunga segar ini dibawa Shema khas dari Kuala Lumpur kerana sukarnya mendapat bunga segar di Pekan. Kalau ada pun, bunganya tidak cukup segar. Tentu sepupu Shema amat gembira dengan sumbangan Shema. Terimakasih, Shema.
Sayangnya, foto ini tersalah angle. Aku mengambilnya daripada engle atas, menyebabkan kek bahagian atas nampak kelihatan lebih besar walhal kek di atas kecil dari bawah. Begitu juga angle dari tepi. Juga tersalah angle, tubuh yang senget menyebabkan gambar itu senget.


[quote]
masriyah - [Link]
tag? ni masih buta fp, kenca cari tukar ajar camana nak sambut soalan tag dan cari 5 tag lagi tu. tungguuuu....


Ida Natrah ida_natrah@yahoo.com - [Link] eh! ia dok teranu ke? kat ana tu? dulu kita dok kuala beghang... tiap-tiap ari makang jaggong dengang kaccangg... ida, saya ni masih ada loghat teranu walaupun doh ampir 8 tahun balik ke pekan.

ummi@aqil sh. shada@yahoo.com : nah... saya portong sejuring...ambik nih...sedap tak. pecah atau tak gebu bergantung pada method. kalau dah ikut method betul, dah betul uji mungkin resepi tu tak betul, terlebih tepung. ada orang taruk gliserine untuk lembabkan choc moist. tapi kalau resepi memang dah cantik sukatannya, tak perlu gliserin. nanti saya emel bila free
Ermm....zati leh tak kasi resepi kek coklat n petua2. hari tu besday anak buat kek coklat tak menjadi. permukaan pecah n kek nye mampap sgt. Mon 3-Sep-2007 14:33

diba - [Link] Nampak macam fondant ekk? Ada kekawan hantar sms kata akak guna fondant. Semuanya buttercream. Design tu pun buttercream, bukan royal aising.

miacakehouse@yahoo.com - [Link] nanti biobila kita pergi tengok rumoh kita hok kita buat sewa kat kuala berang, kita cari kek mia...

lynnhassan@yahoo.com - [Link] memang nervous, nervous takut tak sempat buat. pas tu, malas nak buat royal aising untuk design tu. baca bismillah, larik aje... kursemangat...alhamdulillah menjadi..


:ummi@aqil sh.shada@yahoo.com - [Link] dok di kuala berang dulu, buka 2 kedai kat sana - gift & florist shop, stationery shop. tapi sentimental value ada kat pekan, tempat dilahir dan dibesarkan. sekarang dok pekan. bila pindah pekan nanti, bolehleh jumpa ekk. dah dapat emel resepi tu?

shema shema123@gmail.com - terima kasih atas kepercayaan Shema. maaflah tak sempat nak borak-bprak. hidup saya terkejar-kejar

rinnchan - [Link] -ikut kehendak pelanggan rinn. bagus gak pilihan dia tu...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net