Zati D'hati Fancylicious Cakes

By: amaruszati noor rahim

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 2-Sep-2007 11:33 Email | Share | Bookmark
BERSATU DUA JIWA - NOR INDRA





NOR dan Indra, pasangan cinta ini beberapa kali menelefon ingin datang ke rumah tetapi aku menundanya kerana urusan kem. Selesai kem pula, tempahan untuk produk harian meningkat, hubby berkursus dan aku sendirian menyudahkan tempahan 80 biji moist chocolate cake dan tiga ratus cupcake tanpa deco.
Mulanya, aku pasti aku akan kehilangan pelanggan ini kerana kerap menunda pertemuan namun Nor dan Indra datang juga. Nor kerap membeli kek yang kuletakkan di gerai mak. Malah katanya, "Saya tampal sticker akak, lekat pada katil, takut hilang."
Aku tersenyum. Pasti bukan pada katil pengantin! Hati tergelak kecil.
"Akak buatkan sebiji untuk kek hantaran. Moist Chocolate. Akak ada casing hantaran?"
"Ada." Aku mengeluarkan casing yang kubeli di KL. Di Kuantan harganya berlipat ganda.
"Saya bawa balik casing ni, nak hias dulu, nanti saya hantar balik."
Pilihan warna krim dengan coklat adalah pilihan Indra, untuk disesuaikan dengan warna gold yang menjadi tema hantarannya.
"Akak buat dua biji - 2 kg untuk hantaran. 1.5 kg tu untuk kami potong. Akak sediakan stand sekali."
" Nak buat apa stand?" Dahiku berkerut.
"Jimat budgect. Nanti kek hantaran ni Nor akan pasang stand, letak yang kecil atas dia."
"Ooooo." Aku mengangguk faham. Bagus juga idea Nor ni untuk menjimatkan perbelanjaan.




[quote]
boxhousestudio boxhousestudio@fotopages.com - [Link] saya pun bermula dengan terkial jugak.. heran betul dalam dua hari ni, kak tun. caree to comment tu kosong kalau buka sebagai tetamu, tapi kalau buka di my fp tu ada pulak komennya. ngapa ek?


Hajar - [Link]=dua jiwa yang menjadi satu itu akan menwujudkan banyak jiwa..

MamaFaMi - [Link] - saya pun terkial=-kial gak, mama tapi nak berlatih, buat gak. meh kita sama-sama terkial


Rinnchans - cuba mengotakan kehendak pelanggan, rinn, akhirnya menjadi juga.

Nur - [Link] - dalam proses belajar ni, nur, kadang-kadang menjadi, kadang-kadang... hu hu hu

lynnhassan lynnhassan@yahoo.com - [Link] kalau lynn buat, tentu lebih kklaaaassss lagi tangan superwoman. saya ni keras tangan

Sabrina - [Link] - tu,. colek-colek sikit, ada rasa tak?

lin - [Link] - le, kenapa pulak rendah diri. kita mesti kembali kepada falsafah kejadian manusia. takkan terus berlari..kita kena bertatih dulu, bangun rebah dulu, baru boleh berjalan pantas, kemudian berlari. saya pun macam tu tapi saya gembira kerana saya belajar dari kesilapan dan saya ada semangat hendak mencuba. teruskan usahamu, lin. nah! Sejambak bunga untuk usahawan muslimah, semoga berjaya.

Wiz wizzcakes@yahoo.com.my - [Link] - woz...aduhai fondant cupcakemu terbayang-bayang di mata.






View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net