Zati D'hati Fancylicious Cakes

By: amaruszati noor rahim

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 26-Jun-2007 23:52 Email | Share | Bookmark
SEBAGAI CENDERAMATA

di atas board
di atas plastik
cenderamata
casing ini dah habis...
Ini adalah permintaan yang tergesa-ges, permintaan dua jam sebelum digunakan. Pelanggan mahukan kek saiz 6" seperti yang selalu aku jual dengan topping coklat dan parutan coklat. tapi kali ini mahu diberikan kelainan. Tidak mahu diletakkan di dalam kotak tetapi mesti di dalam bekas yang telus pandang. Duhai! Pekan bandar yang kecil. Bekas telus pandang yang keras telah kehabisan. Yang ada hanyalah packaging biasa, yang lembik itu.
Jika digunakan pacakaging yang lembik itu, ertinya kek tidak boleh dihias. Setiap kali bahagian tengah tapaknya ditolak, kek akan naik ke atas dan tentu saja ranap segala deco. Kerana kemungkinan-kemungkinan ranap itu ada, drastik saja aku memilih board papan sebagai alasnya, bunga sugar paste tetapi masih mengekalkan plastic cover yang lembik.



Serangkap pantun aku printkan di atas kertas putih. Aku letakkan di atas sehiris coklat bar. Jika menggunakan butter cream, tentu saja akan ranap jika pelanggan tertekan cover plastiknya. Royal aising tidak sempat disediakan untuk permintaan tergesa-gesa. Cekau saja gulungan riben yang ada dalam simpanan. Tak sempat hendak memilih warna lagi. Tetapi untuk memenuhi permintaan yang adhock, rasanya ini pun dah dapat menyenangkan hati pelanggan.


[quote]
DI HUJUNG JARI:

abc123 khumaira8575@yahoo.com.my sejak kahwin payahnya nak jumpa... bila nak datang, nasi bokhari menunggu.

2. DE SHINE SHOP - CANTIK2 TUDUNG... TERUSKAN BISNES

3.syazna syazna@yahoo.com terima kasih, syazna...otak bekerja mencari kreativiti. menjaga customer tak mudah...kalau boleh tak nak menolak peluang yang datang


4. Hamir Habeed Mohd hamir@excite.co.jp Mir, lama aku tak dengar istilah 'membela' tu. terima kasih atas saranan. inderapura kita guana cerita. tukar s/u pun tak gerak juga. /quote]


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net